top of page
دنیا، یگانه نهاد تحصیلی مورد اعتماد شما-

تاریخچه:

 

دنیا؛ یک دنیا تجربه!

 

دلیل نام ‌گذاری این پوهنتون، ارتباطات جهانی آن با کشورهای اروپایی، امریکایی و آسیایی بوده است. تجربه آن کشورها، در زمینه‌ی های آموزش و پرورش، پویایی و پژوهش‌های اکادمیک، بی ‌بدیل است و همه؛ جایگاه آنان را به خوبی می ‌دانیم. این مساله نشان ‌دهنده اهداف پوهنتون دنیا از تیوری تا عمل است. ما صرفاً اقدامات مان را در حد سخن باقی نمی ‌گذاریم، به ‌دنبال آن‌ هستیم، تا در عمل نیز آن‌ها را ثابت کنیم. با این رویکرد می توانیم در رشد و شکوفایی کشورمان سهیم باشیم.

 

2005 – 2006

 

جناب جنرال احمد علی سنگدل و پسران ایشان، با همکاری برخی از علم‌ دوستان دیگر، ایده ایجاد پوهنتونی را در کشور داشتند.

 

2007

 

دیدگاه جناب سنگدل:  ابتدا تأسیس بنیاد نجات بود. این نهاد برنامه های زبان انگلیسی، کمپیوتر و ریاضیات را در قوای مرکز شهر کابل روی دست گرفت.

 

2008

 

برخی از جلسات مبنی بر ایجاد مرکزی بزرگ تر در جینوا برگزار گردید.

 

2009

 

جواز تأسیس مؤسسه‌ی تحصیلات عالی دنیا، از وزارت تحصیلات عالی افغانستان گرفته شد.

 

 

2011

 

این نهاد عضویت ACBSP را دریافت کرد.

 

2013

 

این نهاد به پوهنتون دنیا در افغانستان ارتقاء پیدا کرد.

 

نخستین مراسم فارغت محصلان خود را با اشتراک بیش از 5000 تن؛ به شمول شخصیت های ملی، در تالار لویه جرگه برگزار نمود.

 

حامد کرزی رییس‌جمهور پیشین افغانستان، به فارغان پوهنتون دنیا تبریکی گفت.

 

 

2016

 

پوهنتون دنیا، اکنون نمونه‌ی جدیدی را برای آموزش ایجاد نموده است. این برنامه که توسط  دکتور جاوید سنگدل طراحی شده است، امکان آموزش عالی را برای تمامی شهروندان افغانستان و حتی فراتر از آن فراهم می سازد، تا با هزینه های  بسیار کم به تحصیلات عالی دسترسی داشته باشند. کسانی که در نقاط دور دست زندگی می کنند، و به تلویزیون، انترنت و وسایل برقی دسترسی ندارند، با کمک این برنامه، می توانند به آگاهی خود بیافزایند.

 

2017

پوهنتون دنیا که از سال 2011 بدینسو عضو ACBSP بوده، در سال 2017 منحیث یگانه و اولین نهاد تحصیلی در افغانستان تصدیق کیفیت کامل این نهاد بین المللی را برای پوهنځی اقتصاد خویش در مقاطع لیسانس و ماستری دریافت نمود.

 

2020

 

پوهنتون دنیا، در حال حاضر، دارای چهار برنامه‌ی جداگانه است: رشته اقتصاد، حقوق، علوم سیاسی( روابط بین الملل) و کمپیوتر ساینس. این برنامه‌ها، در مقاطع لیسانس و ماستری، در دو بخش: دارالامان و شهرنو، به پیش برده می‌شود.

 

همچنین، پوهنتون دنیا، سیمینارها و کنفرانس های بین المللی را با حضور شخصیت های برجسته‌ی مانند رییس‌جمهور غنی، سفیران، وزیران و شخصیت های برجسته دیگر برگزار می نماید.

bottom of page